Контролата в Разград между „Лудогорец“ и „Дунав“ (4:0) бе наблюдавана на живо от председателя на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. Той бе в компанията на изпълнителния директор на „орлите“ Ангел Петричев. След мача Димитров пожела да говори пред „Утро“.

- За мача ли ще говорим, или за обстановката в клуба?
- Какъв мач! „Дунав“ е един съсипан и обезверен отбор. Не може футболистите да ме спират преди срещата и да ме питат как бих се почувствал, ако изкарам Великден, Коледа и Нова година без пукнат лев в джоба. Истината е такава - те са оставени на улицата като бездомни кучета от президента-фен. Да няма кой да им даде един обяд преди мач? В кой клуб го има!
- Задава ли се буря с бойкот на футболистите?
- Със сигурност ще е така, ако не получат поне по една заплата! Знам от първа ръка, че Росен Колев отказал да играе в мача срещу „Лудогорец“. Говорих с тарторите на отбора - те ми казаха, че ако останат пак пари, ще вземат крайни мерки. Как да го тълкуваме по друг начин? Тежко е да го кажа, но за мене „Дунав“ не само отпада, но и се разпада. Благодарение на „грижовния“ си президент и неговото управление.
- Значи, ако няма промяна на картинката, мач с „Арда“ едва ли ще има?
- Не знам. БФС ме назначи за делегат на този двубой. Каквото зависи от мене, ще го направя. Ще е мач без публика. Ако го има. 
- Имате ли представа как вървят преговорите за придобиване на ФК „Дунав“ от швейцарска фирма?
- Повече от всеки друг. Ще говоря по тази тема на широка пресконференция веднага след мача с „Арда“. Ще запозная обществеността с много интересни факти и детайли.
- И все пак има ли още някаква надежда, че чужденците могат да хвърлят спасителен пояс към „Дунав“?
- Хората са в България, повече не искам да коментирам. Ще кажа само, че ще се радвам да отложа пресконференцията, ако се стигне до благоприятен развой на събитията.