Какво ще се случи със завода на „Приста ойл“ в Русе и ще продължи ли ремонтът на Старата музика гимназия на улица „Борисова“ след привличането на братя Бобокови като обвиняеми по афера с вноса на отпадъци? Това са въпросите, които пряко засягат града - и икономически, и емоционално.
Работим нормално, при нас проверки не са правени, продължаваме дейността си в обичайния ритъм. Обаждат ни се колеги и клиенти от чужбина, за да получат информация по случая, но ние самите все още знаем това, което се изнася от медиите, каза изпълнителният директор на „Приста ойл“ ЕАД Цветомир Анастасов.
Евентуалният риск пред „Приста ойл“ са репутационните щети, които неминуемо настъпват в подобни ситуации. Опитът обаче сочи, че заплахата не е толкова голяма. За справка - хотел „Маринела“ в София на обвиняемото семейство Арабаджиеви си работи нормално, докато те прекараха месеци в ареста. По същия начин работи и „Винпром Карнобат“ на арестувания през септември 2018 година Миню Стайков.
Нормално вървеше работата в петък и по Старата музикална гимназия, която би трябвало да се превърне в първия частен нумизматичен музей у нас, ако настъпилите форсмажорни събития не променят плановете на Бобокови.