Ще се съгласим този път с президента на „Славия“ Венцислав Стефанов, който изрази недоумение, че забраната да има публика на мачовете е нелепица, докато барове, молове и ресторанти вече работят с пълна пара. Без атмосфера по трибуните що за мачове ни чакат? 
Да вземем дербито на Германия отпреди дни между „Байерн“ и „Борусия“ /Дортмунд/. Баварците вкараха прекрасен победен гол, но дори и коментаторът не можа да изиграе възхищение сред глухата радост на играчите. Беше тъжен театър с някакви сенки, които блуждаят по терена.
Точно България е идеално място за отваряне на стадионите, защото и без това посещаемостта на мачовете е обидно ниска.
Каква е разликата да застанеш с количка пред търговска верига и да изчакаш през два метра реда си  пред касата за билети пред стадиона? Никаква!
Не е ли същото, ако 1000-2000 зрители заемат места през двуметрова дистанция по трибуните! Същото е. Но пък - може да е капка в морето - дори символичните приходи от билети все ще помогнат някак на окаяни клубове като „Дунав“. 
С такива аргументи някой може и да се вразуми, че футбол, даже и пред шепа зрители, си струва повече пред напълно пусти трибуни. Но има ли кой да ги чуе?