300 лева глоба и 1 месец с отнета книжка е санкцията, наложена от Пътна полиция на шофьорка, която не се съобразила с въведените ограничения за движение заради течащия ремонт по бул.“Липник“, а невъзмутимо минала през затворения участък. Действията й обаче били запечатани от автоконтрольори, които дежурили в района на 21 октомври 2019 година.
Водачката на „Фолксваген Лупо“ обжалва наказанието пред съда, като посочи, че не била запозната със стартиралите ремонтни дейности и въведени забрани за преминаване. Отделно изтъкна, че притежава златен талон, което е индикация, че е примерен шофьор, който спазва правилата на пътя, а в същото време би трябвало да й носи привилегии и да й бъдат опростени подобни нарушения. Помоли и да бъде взето предвид здравословното й състояние.
Всички нейни аргументи обаче бяха зачеркнати от съда, който посочи, че щом е правоспособен шофьор, при всички положения е задължена да спазва правилата и потвърди наказанието й, но то може да се обжалва пред още една инстанция.