Драматичният театър ще отвори врати на 1 юни, в понеделник. Това съобщи вчера Ивелин Пъшев, който освен с много други неща в културния институт, се занимава и с връзките с обществеността. 
Първо отваря касата, уточни той. Тя започва да работи с обичайното работно време: от 10 до 14 и от 14.40 до 18 ч. Освен че могат да си купят билети за предстоящите представления, русенци ще могат също и да върнат билети за отменени или несъстояли се спектакли или пък да ги презаверят за нова дата или друг спектакъл. От ДТ „Сава Огнянов“ припомниха, че всеки, който си купи билет, си купува билет за следващ спектакъл с 30% отстъпка. 
Първите представления на русенската трупа след изпитанието с коронавируса ще бъдат на 17 и на 30 юни. На 17-и зрителите ще могат да видят комедията „Двама съвсем голи мъже“ на Себастиен Тиери с участието на Михаил Билалов. На столичния актьор партнират Йовко Кънев, Петя Венелинова, Кристиана Ценкова. 
В последния юнски ден предстои да бъде показана друга комедия - „Изненадата“ на Надежда Птушкина, в която главните роли се изпълняват от обичаните от зрителите актьори Мария Сапунджиева и Филип Аврамов. В спектакъла участват още Татяна Цветкова, Ясена Господинова и Тони Тончева. 
Възобновяват се и репетициите на „Балканска сватба“ на Ивайло Ненов и Ваня Георгиева, чиято премиера бе планирана за 23 април. Все още се уточнява датата на премиерното показване на авторския спектакъл на младия режисьор. През юни започват репетиции и на „Суматоха“, чиято премиера ще се състои в новия театрален сезон 2020/2021.
Освен това русенският драматичен театър подготвя и една истинска изненада, с която трупата ще благодари на лекарите, които понесоха най-големите и драматични изпитания по време на пандемията с Ковид-19. Това ще бъде безплатен спектакъл с участието на Михаил Билалов, заглавието и датата за който ще бъдат съобщени в близките дни.