Инфаркт в първите дни след задържането му в ареста, операция и назначено безсрочно лечение станаха повод обвиненият за второ убийство в живота си 43-годишен Пламен Парушев да поиска да бъде пуснат на свобода. Отделно той изрази съмненията си, че в затвора, където вече се намира, подменяли изписаните му хапчета и му давали заместители. 
Вчера срещу 7 пъти осъждания несретник от Ветово се очакваше да стартира делото, по което е обвинен за предумишленото убийство на 58-годишния Илия Александров. Процесът обаче така и не започна, тъй като трима от наследниците на загиналия след тежък побой, включително и с дървен кол, не се явиха, защото не са били открити и призовани по редовния начин. Една от тях е жената на убития, за която има данни, че е клошарка и води скитнически начин на живот, затова няма официален адрес. 
Обвиненията срещу Пламен, който през 1997 година е осъждан за друго умишлено убийство, са, че на 20 септември 2018 година налетял на бой на Илия. След тежкото нападение 58-годишният мъж бил лекуван в болница и дори изписан, но няколко дена по-късно - на 10 октомври, издъхнал. Според позабавила се експертиза причината за смъртта му били именно травмите от нанесения побой, затова Пламен бе задържан 9 месеца след инцидента - чак през юли 2019 година. Неговата версия е, че просто искал да поступа Илия, тъй като се задявал с жена му и й отправял грозни думи, но отрича да е целял смъртта му.
И тъй като делото срещу него така и не стартира, той поиска поне мярката му да бъде изменена заради влошеното здраве. Съдът посочи, че Пламен е лекуван в ареста след прекарания инфаркт миналата година и няма пречка това да продължава. Затова не го пусна на свобода, но мярката може да се обжалва.
Ако бъде признат за виновен, Пламен може да бъде осъден на затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.