300 лева на калпак - толкова получили футболистите на „Дунав“ последния петък като възнаграждение за неполучените си заплати за февруари, март и април! Преглътнали унижението и взели парите - гладен не се стои. Като се замисли човек, момчетата можеха да се преквалифицират през тези 3 месеца и да поработят по изграждането на ресторанта в периметъра на клубната база в „Здравец“. 
„Утро“ видя, че по този обект се бачка ударно и в празничен ден като 24 май, неделя. Явно концесионерът РДС „Инвест“, еднолична собственост на президента на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов, залага на скоростен труд и колкото се може по-скорошно рязане на лентата. Обяснимо е - идва лято, басейнът ще отвори, някой ще поиска да се разхлади с бира и да се подсили с кебапчета. 
И въпросните работници-темповаци едва ли си тръгват с 300 лева за три месеца. При това, както вече казахме, полагат и извънреден труд не просто в почивен ден, а на официален празник. Та футболистите можеха и да преживеят доста по-добре, ако се бяха хванали овреме като кофражисти, бояджии, шпакловчици, стъклари или водопроводчици. Види се, в строителния отрасъл на началника им има пари, но за футбол, играчи и треньори - няма.