Приемни родители на едногодишно момиченце и внучката им оцеляха след тежък пътен инцидент малко след 13 часа вчера преди разклона за Долапите на влизане в града. 50-годишен шофьор на джип „Тойота РАВ 4“ предприел обратен завой закъм града, но не дал предимство на идващото от посока Бяла „Рено Сценик“, което се забило в десния му калник и се преобърнало по таван в дълбоката канавка. В управляваната от 65-годишен мъж кола пътуваха съпругата му и двете деца на 1 и 10 години.
Отивахме в Русе да оправим документите за приемни родители на бебето, откъде дойде този джип, така и не разбрах, каза пред „Утро“ обърканата жена от реното.
Първи на помощ се притече екип на Тол полицията, който успя да извади жената и двете деца невредими от реното. Шофьорът бе заклещен от волана, но с помощта на пристигналите огнеборци и той бе изваден след разрязване на вратата. Семейството бе откарано с две линейки в болница „Канев“ за обстоен преглед на скенер, въпреки липсата на видими травми и в добро с оглед обстоятелствата състояние.
50-годишният шофьор на джипа каза, че не е видял реното, дал предимство на идващ микробус, след което тръгнал и почувствал удар в десния калник.