Осем години затвор чу на първа инстанция 30-годишният рецидивист Пламен И., който през ноември 2019 г. остави черен отпечатък в живота на две жени, след като ги нападна, за да им отмъкне парите. 
11 пъти осъжданият наркозависим взел под прицел на 13 ноември 50-годишна жена заради апетитната чанта, която носела. Проследил я до блока, в който живеела на бул.“Липник“, и я нападнал. Жертвата, която се оказала бивш началник в дознателските среди, му оказала яростна съпротива. В резултат се започнало упорито дърпането на чантата, което съвсем настървило грабителя и той нанесъл тежки удари на жената. Особено силен се оказал ритник в корема, заради който тя претърпяла операция и до днес носи тежки поражения. В крайна сметка жертвата успяла да предпази собствеността и вещите си, тъй като нападателят не успял да й отмъкне нищо, но всичко това направила с цената на здравето си. Заради това тя поиска да бъде обезщетена и предяви граждански иск, но заради съкратения процес той не бе допуснат и предстои да бъде заведено отделно дело.
Другата жертва на грабителя се оказала възрастна университетска преподавателка, която на 26 ноември била нападната в кв.“Възраждане“ и със сила й била отмъкнати чантата, в която имала вещи за около 1500 лева, между които смартфон „Айфон“, пари в брой и флашки. 
След като бил заловен, грабителят върнал парите и дори обяснил къде е телефонът на жената, с което възстановил материалните измерения на посегателството си, но не и емоциалните преживявания  на нападнатите.
Пред съда Пламен не оспори вината си и поиска съкратен процес, с което си осигури намалена присъда, която въпреки редукцията е 8 години затвор, но може да се обжалва.