Опитният в кражбите и измамите рецидивист Наско А. отново прекрачи прага на килията, след като се изкушил да свие чужд телефон. Поредното погазване на закона станало, докато Наско отишъл в местна фирма с идеята да си потърси работа. Докато бил в помещенията обаче, се натъкнал на съблазнителната находка, която моментално се озовала в джоба му.
17 пъти осъжданият мъж призна пред съда, че действително е много виновен и сам осъди постъпката си, като направи равносметка, че за своите 40 години е посветил на затвор и килия около 17. Част от престъпленията му бяха съпроводени от артистични умения и превъплъщения, като последните му присъди бяха за измами на тираджии, пред които се престорил за техен колега, който ги моли за дребни, за да си плати паркинга на Дунав мост. Преди това пък разигравал сценка на пенсионери, като се възхищавал на пръстените и бижутата им и ги молел да ги свалят, за да ги погледне отблизо, след което духвал със златните накити.
В крайна сметка Наско не се размина с по-лека мярка, а втората инстанция в лицето на Окръжния съд прецени, че трябва да чака поредна присъда задържан в ареста. Решението е окончателно.