Няколко футболисти от отбора на „Дунав“ с юноши до 17 години са обект на интерес от други отбори, научи „Утро“. Както вчера съобщихме, след прекратяване на първенството в Елитната юношеска лига момчетата на треньора Илиян Памуков завършиха на седмо място. Те направиха чудесен есенен сезон и някои от тях оставиха прекрасни впечатления, които могат да се превърнат в трамплин за развитие на кариерата им.
Още през зимата защитникът Иван Бакалски бил атакуван от емисари на ЦСКА. Той обаче останал в „Дунав“ заради Памуков, който го доведе в Русе от „Ботев“ /Пловдив/.
Трансферна цел на богатите клубове бил и нападателят Атанас Стамболов. Най-сериозен обаче бил интересът към тарана Борис Димитров. По него се прехласвали скаути от „Септември“, през ЦСКА и „Левски“, та до „Лудогорец“. 
16-годишният Борис е безспорен талант. Умен, бърз, мощен физически за годините си, с отличен дрибъл, гардиране на топката и тежък удар, това момче може да стане звезда от международна величина. Ще е цяло чудо, ако „Дунав“ успее да го задържи, пък и ако успее да припечели нещо от него, ще е голям бонус.
Димитров тренира от няколко месеца при мъжете и по нищо не личи, че отстъпва по каквито и да е показатели на опитен нападател като Григор Долапчиев. Напротив - като натрупа рутина, Борис би могъл да е чудесен водач на дунавската атака. 
Стига той и съиграчите му, които са под лупа, да бъдат съхранени за футбола в „Дунав“.