Управата на ФК „Дунав“ в лицето на своя президент д-р Симеон Симеонов е на финалната права в преговорите за продажбата на клуба. Както вече стана ясно, интерес към дунавската марка има от швейцарско-германска фирма.
„Не участвам в разговорите, но утре /днес/ може би ще се стигне до договорка. Никога не сме били толкова близо до инвеститор, и то от чужбина. Питате ме дали е вярно, че има подписан договор на 30 април? Не, няма! Става дума за парафирано предварително споразумение, което гласи, че някои условия ще се уточняват в преговори. Това е, което мога да кажа“, коментира пред „Утро“ изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Свилен Стефанов.
Междувременно наш източник с безупречна репутация съобщи, че от името на базирания в Германия холдинг преговаря българин, бивш много добър футболист на отбор от Североизточна България, който сега е част от тази фирма. Пратеникът и неговите бизнес партньори били изключително добронамерени в желанието си да извадят ФК „Дунав“ от финансовото блато.
Според същия източник подписването на договора може да се провали, само ако д-р Симеон Симеонов сложи на масата крайни финансови претенции при продажбата на мажоритарния дял от акциите. Факт е обаче, че разговорите продължават, говорят за умереност в исканията и гъвкавост и от двете страни.