Магазините в Мол Русе вчера бяха пълни с клиенти като в традиционния Черен петък с големи отстъпки в края на ноември. Рестартът след двумесечния принудителен престой в извънредното положение заради коронавируса напомняше на деня отпреди 9 години, когато откриването на най-големия търговски център предизвика любопитство, оживление и наплив на нетърпеливи клиенти.   
Желаещите да влязат в мола бяха десетки, а охраната ги насочваше така, че да се спазват противоепидемичните мерки.
Първият ден показа как ще работи молът.
Потоците от влизащи и излизащи се разделят от сигнални ленти и знаци, всички трябва да са с маски и задължително да дезинфекцират ръцете си с препаратите, поставени на масички до входовете. Посещаването на тоалетните също е под надзор на униформените, които следят в помещенията да няма струпване на хора.
Как да не сме доволни от идването на клиентите, след като толкова време си седяхме вкъщи. Сега поне имаме възможност да контактуваме с много хора, да ги насочваме към търсените от тях стоки и после да ги изпращаме с усмивка, каза момиче от персонала в магазин за дрехи. Там бе въведена интересна форма на статистика - на влизане хората получаваха номерирани книжни торбички, които връщаха на излизане. Целта на неформалното преброяване бе да се установи колко клиенти са посетили бутика.
С оптимизъм посрещнаха възможността отново да работят и управители на други магазини.
Със семейството ми отдавна чакахме отварянето на мола, за да си купим стоки, които са ни от първа необходимост. Най-доволно днес е детето ни, защото майка му му купи къси панталонки, за които сезонът вече чука на вратата ни, каза музикантът Сунай, който два месеца е пазил фотьойла вкъщи, но сега вече се готви за изяви.
В мола се чувствам чудесно, винаги съм пазарувала тук и тези 60 дни ми се видяха като година. Днес си купих блузка с къс ръкав за лятото и съм много доволна, посочи русенката Ваня Цветкова.
Дошли сме с малкото ми момиченце да разгледаме мола и най-вече динозавъра на втория етаж, но тъй като не ни пуснаха, сега ще й купя пони, защото съм й обещала от много време, каза младата майка Михаела, която чакаше с дъщеря си Алекса пред магазин за детски дрехи и играчки.