Международния ден на детето Първи юни Кукленият театър ще отпразнува двойно. Куклениците ще зарадват своята вярна детска публика със специално издание на спектакъла „Вълкът и седемте козлета“ и заедно с това и сами ще празнуват своето завръщане на сцена след продължилата повече от два месеца карантина заради коронавируса. 
Новата сцена, на която започват представленията на трупата, е във вътрешния двор на библиотека „Любен Каравелов“. Вчера директорът на Кукления театър Теменуга Хараланова огледа новото пространство заедно с шефката на библиотеката Теодора Евтимова и двете обсъдиха детайли от предстоящото сътрудничество.
Ние всъщност си партнираме отдавна за различни инициативи и го правим успешно, припомни Хараланова. 
Тя уточни, че на 1 юни ще бъдат изиграни две представления - от 12 и от 18 часа. Билети ще се продават предварително на касата на Кукления театър, продажбите започват още от 27 май. 
Зрителите трябва да се снабдят с билети навреме, тъй като местата ще бъдат малко, за да спазим изискванията на противоепидемичната обстановка, напомни Теменуга Хараланова. 
„Вълкът и седемте козлета“ ще бъде показан и на 2 юни, вторник, добави тя. Занапред ще правим специални седмици - Седмица на козлетата, Седмица на прасенцата /с „Трите прасенца“/, каза директорката на куклената трупа и добави: „Така ще можем да донесем радост на повече деца, които копнеят за театрални представления“.