Домашен арест и излизане от килията успя да извоюва по време на извънредното положение 51-годишният Бисер Миланов, известен с прякора си Петното, но за съвсем кратко, тъй като няколко дена по-късно съдът го задържаше обратно. Така на поредното 11-о дело срещу него, което ще започне днес в Районния съд, ще бъде доведен с белезници от затвора. Миланов е обвинен в хулиганство и закана за убийство, след като ударил двама души, за които преценил, че го гледат лошо, насъскал питбула си срещу тях и единият бил захапан за слабините.
Заради изпълнението си пред магазин в 3 часа призори в кв.“Възраждане“ през ноември 2018 година, рецидивистът бе задържан на болничното легло в края на януари, докато се лекуваше от дискова херния. Заради влошеното си здраве той неведнъж поиска да бъде освободен, като по време на пандемията на два пъти Районният съд го е пускал под домашен арест. След оспорване от страна на прокуратурата обаче Окръжният съд го е връщал обратно в ареста, като е зачерквал оплакванията му, научи „Утро“. 
И тъй като делото му вече е в съдебна фаза, Миланов се намира в затвора в Белене, откъдето ще бъде конвоиран за старта на процеса срещу него. Отсега е ясно, че той нито ще пожелае да направи самопризнания, нито ще поиска съкратено дело, а най-вероятно ще продължи да настоява за отвод на прокурора и връщане на делото обратно на държавното обвинение заради правни неуредици. 
Миланов излезе от затвора последно през май 2018 година, след като бе предсрочно условно освободен 1 година и 1 месец по-рано след присъда за побой.