Рекламно споразумение от преди влизането на Кирил Домусчиев в „Нова телевизия“ и такова след придобиването на медията публикува в социалните мрежи бизнесменът Васил Божков. Видимо има разлика в условията в двата документа.

По-рано днес той показа паметна записка от среща с Домусчиев, за която заяви, че е била в резултат на натиск от премиера и финансовия министър и на която са се обсъждали неизгодни за хазартните му компании условия по договор за реклама.

Домусчиев потвърди, че записката е истинска.

Той обаче заяви и че Божков в миналото е плащал „значително по-големи суми“. Последният сега отвърна с откъси от документи с подписи и печати, като обаче истинността на показаното няма как да бъде потвърдена.

В документа с дата 26 юни 2018 г. има уговорен „минимален бюджет“ в размер на 8 176 800 лв. без ДДС, докато в този от 1 август 2019 г. сумата е 20 000 000 лв. без ДДС годишно за период от 10 години с 3 години предизвестие – точно както пишеше в паметната записка от срещата, състояла се по-рано.

"Разликата в "пазарните" условия е видима. Оставям коментарите на по-многословните. Бъдете здрави", завършва публикацията си Васил Божков.

Важно е да се подчертае, че и в двата случая не виждаме пълния текст, т.е. например може и по силата на старото споразумение да е имало възможност фирмите на Божков да плащат повече от минималния бюджет.

Към момента няма официален коментар на новата публикация.