Служителите в голяма част от магазините в Мол Русе почистиха помещенията, дезинфекцираха ги, подредиха витрините и очакват днес първите си клиенти след повече от два месеца принудително затваряне заради въведеното на 13 март извънредно положение заради коронавируса. 

Работното време ще бъде стандартно - от 10.30 до 19.30, съобщиха от търговския център.
Супермаркет ЕДЕА, аптека „Субра“ и „Дрогерия DM“ ще продължат да функционират без промяна, както и досега.
При влизане клиентите трябва да си дезинфекцират ръцете и да носят предпазни маски. За изпълнението на тези изисквания ще следи охраната. Наемателите на магазините пък имат задължение да ги дезинфекцират два пъти дневно. В сила е изискването хората да поддържат дистанция и да не се струпват на едно място. Това също ще бъде следено от охраната.
Нямаме търпение да отворим. 60 дни стояхме в неплатени отпуск вкъщи и стоката от зимната ни колекция, остана непродадена. Затова сега изваждаме летни дрехи, които ще предложим клиентите си, казаха продавачки в магазини за дамска и мъжка мода.
Същото потвърдиха и техни колежки от магазини за обувки.
Нашите стоки са целогодишни и спокойно могат да се продават от утре, но това принудително стоене вкъщи ни изнерви и с нетърпение чакаме утрешния ден, допълниха продавачки в парфюмерийни и бижутерски магазини. 
Двете кафе сладкарници, които имат възможност да посрещат клиенти отвън, ще спазват стандартното изискване за разстояние между масите е 1.5 метра. Кафенето в центъра на мола на първия етаж остава затворено до второ нареждане.
Затворени останат и киносалоните на „Синема Сити“. Компанията отлага рестарта по две причини. От една страна ограничението за запълване на залите до 30% от капацитета им прави прожекциите нерентабилни. Втората и по-важна е, че кризата с коронавируса обхвана и Холивуд и американската киноиндустрия просто спря да вади нови филми.
„Няма потвърдени премиерни дати за предстоящите блокбъстър заглавия, и компанията смята, че няма смисъл да отваря, без да има устойчив поток от нови филми. Когато датите за премиерите на големите филми бъдат обявени, информацията за отваряне на киносалоните ще бъде актуализирана своевременно“, казаха от „Синема Сити“.