Тестовете на всички футболисти, треньори и служители във ФК „Дунав“ за коронавирус са отрицателни, научи „Утро“. Единственият, на когото не бе взета проба, бе пребиваващият в Румъния нигериец с френски паспорт Дуде Ндонгала.
Според излязлата вчера заповед на спортния министър Красен Кралев подготовката на отбора може да започне да набира обороти още от днес. Засега футболистите на старши треньора Людмил Киров тренират поединично.
Другият любопитен момент ще е каква ще е тяхната реакция, ако не получат поне една заплата. Възможно ли е да бойкотират подготовката, ако останат без пари трети пореден месец? Ако и този път се разминат с възнаграждение, всеки от тях ще има право да разтрогне договора си по вина на клуба. 
Тяхната надежда е, че Общинският съвет ще гласува предложението за отпускане на 90 000 лева. На фона на нуждите сумата не е голяма, но може да закърпи дупки на първо време и да намали напрежението в отбора. 
Според наши източници представител на швейцарската фирма, която сондира възможности да стъпи в клуба, трябва да пристигне днес или утре в Русе за разговори тет-а-тет с президента на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов. 
„Такова сътрудничество с швейцарци и обвързването им с „Дунав“ ми изглежда малко странно, тъй като в Швейцария има само два клуба с пълен професионален статут - „Базел“ и „Люцерн“. Другите отбори са на полупрофесионални начала. Дано пък чужденците да са си направили добре сметката и ако преценят, че играта им с „Дунав“ си заслужава, да поемат отбора“, коментира пред „Утро“ футболен деятел.