Новият президент на волейфедерацията Любомир Ганев е кандидат за член на Административния борд на Европейската волейболна конфедерация (CEV).
Тазгодишното Общо събрание на CEV първоначално трябваше да се проведе на 19 юни, но заради пандемията, беше отложено за 16 октомври в руската столица Москва. По време на ОС ще се проведат и изборите за президент на CEV, Административния борд и отделните комисии за следващия мандат 2020-2024 година.
Ако именитият русенец бъде избран за член на Административния борд на CEV, ще наследи Данчо Лазаров и България ще продължи да има силни позиции в европейския волейбол. Кандидатите за членове на Борда са 27, от които ще бъдат избрани 16.
Освен за член на Борда на CEV, Любомир Ганев е кандидат за член на комисията по Организация на спортните събития, в която към момента е Станислав Николов, който беше генерален секретар и изпълнителен директор на БФВ, а сега е председател на Трансферната комисия на БФВ. България ще има още двама кандидати за отделните комисии на волейболната евроцентрала. Пламена Стойкова, която в момента е секретар на Правната комисия на CEV, отново е номинирана за нейн член. Валентин Помаков, който преди време бе тийм мениджър на женския ни национален отбор, а в момента е управител на „Волей Промоушън“, търговската компания към БФВ, е номиниран за Комисията по европейските клубни турнири към CEV.