77-годишна жена от Глоджево е новият пациент, приет за лечение от коронавирус в Русе. Болната е постъпила в Инфекциозно отделение на болница „Канев“ в неделя с пневмония. 
На 27 април жената получила суха кашлица и личният лекар й предписал инжекции с антибиотик и хапчета. След кратко облекчение обаче на 4 май пенсионерката започнала да се оплаква от затруднено дишане и киселини в стомаха. Лекарят й предписал други лекарства, но ефектът бил минимален и в неделя синът й я докарал в Русе. Първоначално жената е приета в Спешно отделение, а след установяване на двустранна пневмония е преместена в Инфекциозно отделение. Състоянието й е  стабилно, опасенията при нея са, че страда от хипертония, наднормено тегло и е с един бъбрек.
Жената е трудно подвижна и не излиза от дома си. За нея се грижат 50-годишният й син и съпругата му, както и едно от децата им, каза за „Утро“ вчера кметът на Глоджево Адем Хаджимемишев. Най-близо до нея била снахата, която работи в затворено допреди три дни заради извънредното положение местно заведение. 
В Глоджево недоумяват откъде е дошла заразата. Никой от близките на инфектираната не е ходил в чужбина, а контактите й са силно ограничени - виждала се е само със семейството на сина си и личния си лекар, другият, имал досег с нея, е медицински работник в болница „Канев. Всички са тествани и резултатите се очакват. Поставени са под 14-дневна карантина и засега нямат никакви симптоми на заболяване.
Това е 16-ят пациент в Русе с коронавирус. Четирима от тях вече са излекувани, един мъж от разградското село Ясеновец все още се лекува в УМБАЛ „Медика Русе“, а останалите 11 са на домашно лечение.