Трима мъже на 19, 20 и 23 години са задържани по домовете им след тежка провокация срещу полицаи, излъчвана на живо във фейсбук.
На 29 април в полицията е постъпил сигнал за катастрофирал автомобил в района на пътния възел между булевард „България“ и водещата към квартал „Чародейка“ улица „Изгрев“. Пристигналият екип заварил на място шофьора и брат му. По време на оформянето на документите за инцидента на мястото пристигнала шумна тумба от трийсетина мъже и жени, роднини на братята, които започнали да обиждат и псуват и да заплашват полицаите, а един от групата предавал на живо атаката и събирал лайкове в профила си в социалната мрежа. На помощ на униформените са изпратени още два екипа от КАТ и един от Второ районно, които овладели ситуацията и последвало досъдебно производство за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.
При задържане на тримата най-дейни участници в гаврата са намерени наркотици. Предстои прокуратурата да се произнесе какви обвинения ще бъдат повдигнати.