Американската автомобилна компания „Тесла“ възобновява работата на завода за акумулатори на електрически автомобили в Невада, който преди това беше временно затворен поради коронавируса. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на вътрешно корпоративно писмо.

Компанията ще осигури на служителите защитна екипировка, както и ще пусне допълнителни автобуси, които да ги доставят до работното място.

Тези служители, които се страхуват да не се върнат на работа поради възможността да се заразят с коронавирус, могат да останат у дома, но вече няма да могат да очакват ползи.

На 11 май собственикът на “Тесла“ Илон Мъск обяви намерението си да отвори завода на компанията във Фремонт, Калифорния, въпреки забраната, свързана с пандемията, на администрацията на окръг Аламида, на чиято територия се намира градът. Бизнесменът заяви, че местните власти разрешават възобновяването на производството на редица други автомобилни производители, но не и на „Тесла“. Според него администрацията на щата нямала нищо против предстоящото отваряне на завода, но представител на местната власт наложил забрана за това.

В тази връзка Мъск заведе дело срещу властите в Аламида с искане за премахване на ограниченията на завода. Ръководителят на корпорацията също отбеляза в Туитър, че може да прехвърли производствените мощности на „Тесла“ от Калифорния в други щати, например в Тексас или Невада.