Точно в 12 часа вчера футболистите на „Дунав“ бяха тествани за коронавирус. Процедурата се състоя в клубната база в квартал „Здравец“.
„Не е вярно, че отборът провежда вече обичайните пълноценни тренировки. Няма и как да стане. Спазваме указанията на РЗИ. Всичко се свежда до участие в заниманията на един-двама души. Почваме от нулата, но така е и с другите отбори“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров.
На линия в Русе вече са всички играчи с изключение на пребивавалия в последно време в Румъния Ндонгала. След завръщането си нападателят ще трябва да премине през задължителната 14-дневна карантина, което означава, че през този период въобще няма да има достъп до терена и съотборниците си.
На въпроса как намира емоционалното състояние на футболистите, Киров отговори, че видимо на никого не му е леко. Той отказа да коментира темата дали знае повече за евентуално ангажиране на нови спонсори.
„Наистина нищо не знам. Ако момчетата не получат час по-скоро поне по една заплата, не е ясно каква ще е мотивацията им в подготовката“, каза старши треньорът.