Нов евентуален спонсор и собственик на „Дунав“ изплува като слух на хоризонта. Според наши източници става дума за швейцарско-италиански холдинг, който се интересува от възможността да придобие футболен клуб в България. Чужденците сондирали подобен вариант чрез български посредник и техен бизнес партньор. С какво точно се занимава този холдинг, остава загадка. 
Новината идва на дневен ред като продължение на сондажите отпреди няколко месеца, когато в Русе стъпиха турски бизнесмени с германски паспорти и дори посетиха тренировка на футболния отбор. После се оказа - поне според обясненията на клубното ръководство - че господата вдигнали ръце, тъй като били смаяни от „приказната“ инфраструктура на Градския стадион и слабата посещаемост на мачовете. При тези обстоятелства те нямало как да извадят някакви средства и да поемат клуба.
Нататък в калейдоскопа от проектоспонсори се завъртяха като в приказка някакви митични иранци и руснаци, но отново не се стигна до какъвто и да е резултат.
Ясно е, че покрай здравната картина в света стъпването на някакъв бизнес в българския футбол, особено пък от чужбина, изглежда като химера. 
Но нека да почакаме.
В същото време „Утро“ научи, че в школата на „Дунав“ зрее напрежение. То било свързано с разправия по време на приятелско мачле между важен фактор в клуба и един от треньорите. Двамата си разменили нелицеприятни реплики, като почти се стигнало да бой.
„Утро“ ще проследи тази история и след като се запознае с фактите, ще ги направи достояние на русенската общественост.