84-годишна жена почина в УМБАЛ „Медика“ в резултат на тежки изгаряния, получени при пожар в дома й в Сеново.
Рано сутринта в неделя старицата запалила свещ пред икона върху шкаф в спалнята си в памет на починалия си съпруг. След това отишла в кухнята да си приготви закуска, а горящата свещ паднала върху шкафа и пламъците бързо обхванали цялата стая. Трудно подвижната жена едва успяла да излезе от къщата и паднала пред нея. В това време огънят се прехвърлил в съседна постройка, пълна с дърва за огрев, кабели и стара покъщнина. Пожарът бил забелязан от съседи, които  опънали маркуч и започнали да заливат с вода огъня, но той се разгарял с нова сила. 
Сигналът за бедствието е подаден на тел.112 в 8 часа. На място наред с пожарникарите пристигнала и линейка на Спешна помощ от Ветово, която откарала жената в болница „Медика Русе“ с втора степен изгаряния по краката и ръцете. Дежурните медици в отделението по пластика и изгаряния започнали незабавна борба за живота й, но вчера призори пациентката починала.
Не оцелял и домът й, въпреки борбата на три екипа огнеборци, които успели да попречат на огъня да се прехвърли при съседите.