Общо четирима души от Русе са излекувани от коронавирус, показват официалните данни. Последните доказани случаи на заболели са от 1 май и оттогава, вече 9 дни, няма нов установен заразен с Ковид-19. Статистиката към момента сочи, че в областта болните са общо 15.
Последният, преборил вируса, е 21-годишен младеж, който се завърна от Англия и се лекуваше вкъщи, вече е дал две отрицателни PCR-проби. Първият излекуван бе 51-годишен мъж, който бе и първият доказан заразен и бе засечен, след като се върна от работното си място в австрийски ски курорт. Заразата пребориха и две жени, на 67 г. и на 35 г., които също се лекуваха в болница. Първата прояви симптоми на болестта повече от месец след завръщането си от Канада, а втората се заразила от приятеля си, който работил на океански круизен кораб. 
10 от случаите са все още активни. Болните са без сериозна симптоматика и в добро общо състояние и всички са на домашно лечение. Отделно, в УМБАЛ „Медика“ се лекува заразен мъж от разградското село Ясеновец,  който сам потърси лекарска помощ на 26 април, след като се почувства зле. Той е в стабилно състояние и е под постоянно медицинско наблюдение.
Последните два потвърдени случая на коронавирус в Русе са от 1 май, когато бяха установени двама мъже на 37 и 39-годишна възраст, завърнали се 5 дни по-рано със собствен автомобил от Англия през Дунав мост.