Русенският механик Димитър Димитров от три месеца прави инвалидни колички за кучета и котки, а благодарение на неговите специални съоръжения 22 парализирани животинки проходиха. 50-годишният мъж, който вече привлече широко медийно внимание, изработва безвъзмездно проходилките, като споделя, че го прави поради чувствителността, която има към животните. Самият той в дома си отглежда две котки, а в сервиза, където ремонтира автомобили, компания му правят осем котета. 
„Количките са малка помощ за животинките. На тях им трябва много повече внимание и грижи. Постоянно във фейсбук има споделяния на зов за помощ за намерени и бедстващи животинки. Нямам възможност да направя друго и затова се захванах с изработването на проходилките“, казва добротворецът. 
Освен към пострадалите животинки, жестът на Димитър е и към техните стопани, които не изоставят болните си домашни любимци, а въпреки трудностите продъжават да се грижат за тях. 50-годишният механик споделя, че изработването на една проходилка му отнема около 2 часа и не е сложна задача, дори напротив - схемата за проектиране е доста простичка. „Необходими са две колелета, колани, катарами и парче тръба. Всичко това струва не повече от 15 лева, докато за една фабрично произведена количка цената е над 200 долара“, казва мъжът. 
Има много хора, които му пишат и искат да помогне на домашните им любимци. 
В момента имам над 15 поръчки, като за днес имам заготовки и планирам да изработя още две колички за кучета, каза Димитър. Той сподели, че голяма част от животните, на които неговите колички са помогнали, са пострадали от човешка намеса. Изборът за тях е или проходилка, или евтаназия, обяснява добротворецът. 
Освен стопаните, които търсят помощ за пострадалите домашни любимци, има и много дарители, които искат да подпомогнат Димитър в благородната инициатива. Към момента трима-четирима души са му изпратили материали, с които да продължи да майстори количките. А всеки, който иска да подкрепи русенеца в мисията му в помощ на животни в беда, може да се свърже с него на телефон: 0889622732 или във фейсбук групата „Русе - аз помагам на животни в беда“.