Общината ще погледне отново към финансовите проблеми на „Дунав“ и ще поднови дебата дали футболният клуб може да получи някакви пари, научи „Утро“. Според наши източници спортната комисия към общинския съвет ще обсъди на заседание идната сряда вариант за подпомагане на представителния отбор. Сумата, която ще бъде разглеждана обаче, ще бъде между 90 000 и 100 000 лева. После темата ще мине през всички комисии, както изисква законът.
Както е известно, „Дунав“ трябваше да поеме глътка въздух с 200 000 лева по договор за реклама - със 70 000 по-малко от получаваните досега по същия механизъм пари. Дори и редуцирана, помощта би била безценна, но точката беше изтеглена от дневния ред на последната общинска сесия заради резкия срив на приходите в местния бюджет.
Последната възможност да се закрепи отборът е на следващото заседание на общинския съвет. Пропусне ли се и тя, може да се счита, че клубът е във фалит и че въобще няма да довърши първенството.
С предвидените сега 90 000-100 000 лева клубът поне ще отдели известно възнаграждение за футблистите и ще ги задържи по някакъв начин до края на шампионата, който според очакванията трябва да бъде подновен през юни.
Последната заплата, получена от играчите, беше януарската.