Спецчастите на полигона в Црънча трябваше да прекъснат своята стрелба по време на антитерористична демонстрация на връх празника заради доближили се цивилни с деца, които нарушават правилата за сигурност, предаде bTV. 

Те бяха близо до мястото, откъдето стреляха снайперистите.

Военните успяха да приберат хората, които решиха да дойдат заради премиера Борисов, те протестират, защото по думите им - гората се продава по 2-3 лв. на дка. Включи се полиция, която върна хората в Црънча.

"Тази гора не е в района на този полигон, тя е в друг район. По никакъв начин техните искания нямат връзка с българската армия. Приемам такъв акт като грубо неуважение към действащата българска войска, към ветераните, отдали живота и силите си за просперитета на армията и войните, заради които съществува нашата родина. Тези 5-6 човека са единичен случай, те изразяват недоволство към пазарджишкия кмет, което няма връзка с нас", коментира ген. майор Явор Матеев.

Преди да спрат демонстрациите - там военните показваха как се обезврежда движеща се мишена и обект, заловен от терористи.