Тежка катастрофа заради микс от причини превърна „Ауди А6“ в купчина материали за скрап, след като колата полетя от бул.“България“, скъса мантинелата и кацна зад гаражите между блоковете „Крали Марко“ и „Боримечка“ в кв.“Родина“. За щастие, човекът зад волана извадил голям късмет и се разминал само с охлузвания на ръката.
Инцидентът е станал около 3.20 часа в нощта срещу вторник, когато 45-годишният шофьор на аудито се е движил по международния път в посока Бяла. Колата внезапно напуснала пътното платно и полетяла към близките блокове и след като се завъртяла в самораслия жив плет, акостирала между гаражите. В резултат предницата на аудито е напълно смачкана, но шофьорът ще претърпи и други щети заради това, че е карал с 1.16 промила алкохол - на косъм от „прокурорските“ 1.2 промила. Според пътните полицаи вина за инцидента има и високата скорост. В района на катастрофата е имало насъбрала се вода, която е била замаскирана от среднощния мрак, и е твърде вероятно да се е получил коварен аквапланинг, който може да се сравни само с внезапно попадане на заледен асфалт. И вчера в този участък имаше голяма локва, която преминаващите автомобили предпазливо заобикаляха, видя „Утро“.
Около 12.30 часа вчера екип на „Пътна помощ“ натовари смачканото „Ауди“. Неговият шофьор се е отървал почти невредим при инцидента и след преглед от Спешна помощ е пуснат да лекува натъртванията по едната си ръка вкъщи. Няма други засегнати, нито повредено имущество след тежкия удар.
Още два пътни инцидента са станали през изтеклото денонощие, съобщават от полицията. При единия от тях, станал около 22.10 часа в понеделник на паркинга до бл.“Гагарин“ в кв.“Здравец“ неизвестна кола е блъснала при маневра на заден ход 43-годишна пешеходка. При удара тя е получила счупване на глезена и е настанена за лечение в болницата, като е отказала да съдейства на полицията за изяснява на инцидента и виновника. Това пък навява на мисълта, че злополуката може би не се дължи на недоглеждане на шофьора или лошо стечение на обстоятелствата.
73-годишен велосипедист пък е в болницата за наблюдение с натъртвания по главата и тялото, след като малко преди 22 часа в понеделник е бил блъснат от мерцедес. Инцидентът станал в района на кръстовището на ул.“Кап. Маринов“ и ул.“Солун“ в кв.“Възраждане“, където 47-годишният шофьор отнел предимството на възрастния колоездач. И двамата водачи са дали отрицателни проби за алкохол.