Спор дали кметът на Бъзовец Лъчезар Минев може да остане на поста си, или трябва час по-скоро да бъде предсрочно освободен, поведе пълномощникът на СДС и общински съветник в Две могили Бисер Йончев. 
Според синята партия избраният кмет на ГЕРБ, който изпреварил кандидатът на СДС с едва 25 гласа, не е заличил едноличното си дружество в законоустановения срок и търговската му фирма е развивала дейност в разрез с правилата. Тяхната справка показала, че ЕТ „Лъчезар Минев-ЛМ“ е закрита едва на 31 януари, което е близо 3 месеца след проведения балотаж. 
Затова се е задействала Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Две могили, която обаче се забавила с вземане на становище по казуса заради въведеното извънредно положение и въпросителни дали и кога може да заседава. В крайна сметка от ОИК преценяват, че няма основание за предсрочно прекратяване на кметските пълномощия на Минев, но решението им е обжалвано пред съда и днес предстои Административният съд да проведе първото заседание по казуса. По всичко личи обаче, че разглеждането на спора ще почака, тъй като топката за решаване на подобни дела е прехвърлена в полето на Конституционния съд. Причината е в подобния спор, който водят ОИК във Ветово и местният кмет Мехмед Мехмед. Там отново заради незаличена в срок фирма се иска новоизбраният градоначалник да бъде отстранен от поста като делото стигна до Върховния административен съд. Съдиите там обаче откриха подозрения за противоконституционност в част от текстовете на Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/ и поискаха конституционалистите да се произнесат дали това е така. А докато се чака тяхното решение делото бе спряно.
Вероятно и спорът около кметското място в Бъзовец също ще бъде спрян докато не се произнесе Конситуционният съд.