УЕФА изпрати спешно пари на България в помощ на клубовете, които изпитват затруднения в условията на пандемията от коронавирус, гръмнаха родни медии. По схемата от транша на този „корпус за бързо реагиране“ „Левски“ най-много пари щели да идат в „Лудогорец“ - 200 000 евро, ЦСКА и „Левски“ щели да вземат съответно по 160 000 и 114 000 евро. В групата подпомогнати били още „Дунав“, „Черно море“, „Славия“, „Берое“, „Ботев“ /Пд/, „Локомотив“ /Пд/, „Арда“, които вече получили пари, пише един сайт. Забележете - получили! А не че ще получат. 
„Би било хубаво тази новина да съдържа истина, но не знам по каква логика ще вземем някакви средства. Първо, нашият отбор не е участник в евротурнирите. Четох тези информации и останах доста изненадан. В клуба не е постъпвало писмо, в което да се упоменава, че ще сме част от схема за помощ от УЕФА“, коментира пред „Утро“ администраторът и изпълнителен директор на ФК „Дунав“ Свилен Стефанов.
Друг сайт дава обяснение, че европейската централа щяла да включи на респиратор клубове, които имали национали - без значение за коя държава играят. С тези мотиви и по тази логика в касата на „Етър“ щели да влязат 40 000 евро, тъй като, бидейки преди време национален селекционер, Красимир Балъков изпращал повиквателни до футболисти от Велико Търново.
„Утро“ попита Стефанов дали „Дунав“ пък няма да се ползва от парите на УЕФА по силата на факта, че Благой Макенджиев и Светослав Ковачев, който след престоя в „Дунав“ игра в „Етър“, а сега е в „Арда“, също имаха повиквателни за националния отбор. 
„Не вярвам в такава версия с толкова задна дата.  Наистина съм в неведение. Ако получим някаква конкретна информация, ще я съобщим веднага“, завърши Свилен Стефанов.