Бившият кмет на Русе Божидар Йотов, спечелил частичен мандат на 5 ноември 2005 и пълен на 23 октомври 2011 година, отново е кмет - този път на квартала, в който е израснал: Средна кула.
Назначението на новия кметски наместник е станало преди Великден и въпреки високия обществен интерес, закономерно предизвикван от такива кадрови решения, особено свързани с публични фигури от ранга на Йотов, по неизвестни причини не е официално оповестено и до момента. За него „Утро“ разбра от собствени източници.

Вярно е, от 13 април съм кметски наместник на Средна кула, познавам квартала, там съм израснал, имам наследствена къща, за която се грижа и нито един от проблемите на живеещите не ми е чужд. Ще се постарая да оправдая доверието, каза потърсеният за коментар от „Утро“ Божидар Йотов.
Като свои приоритети той посочи изграждането на канализация, което трябва да започне до края на годината, ремонтиране на улиците и тротоарите и озеленяването на квартала.
63-годишният Божидар Йотов е бил зам.-кмет на кметство „Здравец“ преди 1989 година, след това преминава в частния сектор, който напуска, за да стане управител на отдавна фалиралия общински хлебозавод. От 1991 до 2000 година без прекъсване е общински съветник от БСП. През 2005 печели изборите за освободеното от Елеонора Николова кметско място, а две години по-късно печели и пълен мандат в остра конкуренция с вече покойния Ваньо Танов. По негово време бе дадена зелена светлина за изграждането на многофункционалната спортна зала. За която като партньор на общината беше предпочетена „Приста ойл“, която постепенно придоби превес в дружеството. През 2011 година Йотов изненадващо не се явява на кметските избори. Решението му бе оправдано със здравословни проблеми, но и съпроводено с много спекулации за силен и убедителен натиск от политически противници. Така Пламен Стоилов остана без сериозен съперник за кметския пост. Година по-късно Йотов претърпя инфаркт, но за щастие успя напълно да се възстанови. През 2015 година отново беше кандидат за кмет на БСП и заяви, че Стоилов трябва да си почине, защото властта уморява и изхабява, но отпадна още на първия тур с трети резултат /13%/, а на балотаж със Стоилов се яви Искрен Веселинов.
През годините Божидар Йотов винаги е бил активно ангажиран с БСП, в момента е областен председател на партията.