Трима новопроявани снабдители и търговци на дрога са заловени в Русе. Момчетата на 18, 19 и 21 години са арестувани в домовете им в три различни квартала с наркотици за няколко хиляди лева, пособия за отглеждане на канабис и за разтегляни и разфасоване на наркотици.
Разработката започва във вторник вечерта по сигнал, че единайсетокласник в русенска гимназия продава дрога на връстници. На следващия ден сутринта младежът е задържан в дома си в широкия център с дрога, която не успял да пласира. Чрез него разследващите стигат до двамата му доставчици на 19 и 21 години, които също са задържани, а при обиските в жилищата им в кварталите „Здравец“ и в „Родина“ са открити 300 грама марихуана, близо 20 грама метаамфетамин, над 70 таблетки екстази, семена от канабис, електронни везни и др.
Във вторник през деня са засечени и двама дилъри на марихуана на 20 и 27 години след спиране на несигурно движещо се по ул.“Любен Каравелов“ БМВ. При проверката полицаите усещат миризма от наркоцигара и викат колегите си от КАТ, които установяват, че 20-годишният зад волана е пушил трева. При огледа на колата са намерени цигари с марихуана, торбичка със същия наркотик, пакет с метаамфетамин и електронна везна.
Срещу петимата задържани са образувани досъдебни производства.