„Златен дъжд“ над БФС няма. Има ежедневна работа за постигането на по-високо ниво на българския футбол“, пише в сайта на футболния съюз. 
Знаменателното изречение, което може да причини умилителни сълзи, е част от светкавична обяснителна записка как /не/ биха могли да бъдат разпределени очакваните след време от УЕФА 4 милиона евро.
Футболните началници са страхотни играчи. Уплашиха се, че клубовете могат да претендират за подаяния от европейските пари и побързаха да попарят всяка надежда. Затова извикаха изпреварващо: „Не се надявайте, не си въобразявайте, че ще получите стотинка! Да го знаете, че да няма после разбрали-недоразбрали“.
Другото, което казват, е: „Видите ли, ние знаем какво искат нахалниците от клубовете. Ще кажат, че щом сме едно семейство, трябва да бъдем солидарни във време на беда. Да имат да вземат! Няма как да споделим каквито и да е било пари! Нашето семейство е УЕФА, а българският футбол е доведено дете, за което се грижим от кумова срама и известни хуманитарни съображения“.
Обяснението нататък в сайта е, че въпросните УЕФА-суми щели да бъдат насочени към строго разработени и съгласувани предварително програми. 
Преди два дни БФС-функционер, който явно не иска да бъде цитиран, проплаква пред спортно издание, че „заради спирането на първенството съюзът е лишен от всякакви приходи“. Освен това изграденият в „Бояна“ хотел не можел да печели мангизи, тъй като нямало отсядащи отбори.
Приходи? Това е ежеседмичната жътва с калъчката по глоби за клубовете след всеки кръг. По това „перо“ се събират десетки хиляди левове. Началниците не са измислили все още само глоби по линия, че въздухът на съответния стадион не отговаря на международните стандарти в борбата за защита на озоновия слой. Но и това може да стане.
И все пак не си мислете, че футболът ни се управлява от безсърдечни хора. Как ви звучи заявлението на БФС, че когато първенството бъде подновено, ще се направи жест към клубовете с отстъпка от 23 процента на съдийските такси! Страхотно! Ама цели 23 процента! Това означава, че главен рефер на мач в Ефбет Лига ще се размине с хилядарката и ще си тръгне само с някакви си никакви 870 лева! Жив да го оплачеш.
Затова пък в БФС работят неуморно в условията на бедствие. Примерът е в приема на нови редовни съюзни членове - „Черногорец 1946“ /село Ноевци/, „Пловдив 2015“, „Светкавица“ /село Митино/, „Пирин“ /Разлог/, „Айдемир“ и „Черноморец“ /Бяла/. Нали все някога ще се проведе конгрес за избор на нова управа, а гласовете от Ноевци и Митино ще тежат еднакво с тези на „Левски“, ЦСКА и „Лудогорец“. 
Та как пишеше в сайта на БФС: „Има ежедневна работа за постигането на по-добро ниво на българския футбол“.
Така е. Ако в клубовете цари някакво съмнение, да се оплачат на арменския поп.