Насроченият за 9 май международен турнир по лека атлетика „Младост“ в Русе няма да се състои, съобщи за „Утро“ президентът на СКЛА „Дунав“ и един от организаторите на състезанието Евгени Игнатов. Причината има вече банално обяснение - пандемията коронавирус. Игнатов се върна наскоро с възпитаниците си Християн Стоянов и Ива Чиликова от лагер в Йоханесбург. 
„Минахме 14-дневната карантина и вече сме в Русе. На практика лагерът в ЮАР се оказа безсмислен, защото Християн не е тренирал после близо месец. Той трябваше да участва през юни на европейско първенство в Полша, но явно и този старт ще бъде отменен. Жалко, че „Младост“ няма да го има, тъй като турнирът ставаше все по-силен с всяка година“, коментира Игнатов пред „Утро“. 
Според него сезонът ще мине и без друго утвърдило се вече състезание - пробегът Русе-Гюргево. Освен че имаше масов характер, в него участваха и много класни африкански лекоатлети. 
Единственият международен турнир в Русе, който може и да се проведе през тази година, ще са борбите на „Русенски легенди“. По програма борците трябва да излязат на тепиха през октомври, но никой не знае каква ще е обстановката в страната по това време.