Ромски медиатор е бил бит от своите в „Тракцията“ заради опит да ги измами. Мъжът обявил пред хората от квартала, че е представител на БЧК и ако искат да получат хранителен пакет като помощ, трябва да платят по 5 лева на семейство за включване в списъка.
„Предприемачът“ обаче не си дал сметка, че много от жителите на квартала редовно ползват услугите на Червения кръст и знаят, че за тях не се заплаща. Хората все пак решили да проверят каква е тази такса за хранителните помощи и след като разбрали, че ги лъжат в очите, теглили един здрав поучителен пердах на хитреца и извикали полиция.
От БЧК никога не са събирали пари от хората, на които помагат. Вчера организацията започна поредното раздаване на 100 пакета хранителни продукти, осигурени от дарител за социално слаби.
За изминалата седмица в цялата област са били раздадени близо 500 пакета, оформени от дарения на фирми и от помощи, предоставени от община Русе.
От БЧК отново апелират към хората да не се предоверяват на мними доброволци, които използват ситуацията с коронавируса с недобросъвестна или користна цел.