Още две възможности за явяване на кандидатстудентски изпити обявяват от Русенския университет. Препитването ще бъде на 2 май, събота, от 9.30 и от 13.30 часа. Досега на предварителни изпити за прием в университета за следващата учебна година са се явили над 400 кандидата.
Заявление за участие, както и подаване на документи за предварително записване със запазване на място в желана специалност, може да се направи на online.uni-ruse.bg. В тази кампания е предоставена възможност за предварително записване с оценка от матурата в избрана от кандидат-студентите специалност.
В същото време университетът обяви свободен достъп за всички преподаватели и учители в страната до виртуалната си библиотека с кратки видеолекции по иновационни образователни технологии. Тя се намира на адрес http://ciot.uni-ruse.bg/virtualLibrary.html и е създадена по идея на ректора проф.Белоев, който е убеден, че след пандемията смесената форма ще се утвърди като разумна комбинация между традиционното и дистанционното обучение.