„Черно море“ следи под лупа какво става в „Дунав“ и при разпад на русенския клуб ще се опита да вземе четирима талантливи юноши, написа „Тема Спорт“. Става дума за Георги Петракиев, Борис Димитров, Симеон Иванов и Митко Русанов.
„Утро“ проучи каква е истината в тази новина и разкри, че информацията в спортния вестник далеч не е изсмукана от пръстите.
Така например стана ясно, че представители на варненския клуб са разговаряли със Симеон още през зимата и му дали уверения, че ще е титуляр за юношеския тим на „моряците“, а наред с това - че ще получи възможност да тренира редовно с мъжкия отбор. Централният нападател не скрил за предложението пред някои свои съотборници. Признанието обаче не означавало, че се е засилил към Варна. 
Вниманието към Борис Димитров и Митко Русанов се изострило, след като двамата започнаха да влизат като резерви в мачове за мъжкия тим на „Дунав“. Те поиграха броени минути, но краткото време било достатъчно да впечатлят щаба на варненци от видяното по телевизията. 
Малко странно в списъка с наблюдавани наши момчета стои името на Георги Петракиев. Тук като че ли яденето е пресолено, тъй като защитникът не е играл футбол в продължение на почти година. Младежът получи много тежка контузия и възстановяването му се проточи доста. 
„Утро“ попита треньора на „Дунав“ Мартин Цирков дали знае за интереса на варненци към тези безспорно талантливи момчета. 
„Чувам го от вас, но няма да се изненадам, ако е така. Имам големи тревоги какво ще стане с школата. През последните години ръководството на клуба направи много за школата като терени и отношение и резултатите започнаха да идват. Ще е жалко, ако изпуснем тези деца. Друго в този момент не знам какво да кажа“, коментира лаконично Цирков.