Ръководството на волейболен клуб „Дунав“ предложи на общинската администрация да помогне с доброволци при акции за спазване на карантината при очертаващите се облекчени условия за разходка в парковете. Както стана ясно, правителството възложи на местната власт да преценява и да решава при какви обстоятелства граждани и деца могат да излизат на открито.
„Идеята ни срещна положителен отзвук. Нашето намерение е да сформираме група от останалите в Русе волейболисти от представителния отбор. Ще са 6-7 души, подчинени на съответно общинско звено. Те ще са със съответните обозначителни знаци. Тяхната задача е да обикалят парковете и да предупреждават гражданите за предприетите мерки. Координатор ще е треньорът Красимир Миронов. Моите лични впечатления са, че много русенци не спазват заръките на Националния оперативен щаб и продължават да се движат безотговорно на групи. При това го правят без маски“, обясни пред „Утро“ главният мениджър на ВК „Дунав“ Валери Андреев.
В този смисъл клубът ще поръча предпазни маски с логото на клуба. Доброволците ще даряват предпазните средства на граждани, „забравили“ инструкциите на Националния оперативен щаб. Самите доброволци също ще носят маски с клубните символи.