Съмнения за бракониерство или кражба са в основата на побоя, който Дочо Я. отнесе в Кошов в неделя след полунощ.
Малко преди това приятел на потърпевшия му се обадил по телефона и го повикал да си поговорят до мостчето над Русенски Лом в селото. 38-годишният мъж отишъл там с джипа си „Тойота РАВ4“, но докато чакал, пристигнали две АТВ-та и три коли, от които слезли шест познати момчета от селото.
„Казвай какво правиш тук, пак ли ще бракониерстваш, или ще крадеш“, изрекли бабаитите, измъкнали Дочо от джипа и започнали да го налагат с юмруци и ритници. Нападнатият успял да се отскубне и избягал при свой съселянин, а погромът продължил върху джипа му. Биячите натрошили стъклата, фаровете и огледалата, а накрая нарязали четирите гуми, свалили регистрационните номера и си тръгнали.
Потърпевшият подал сигнал на тел.112, след което на място пристигнали линейка от Две могили и полицейски екип от Иваново. Мъжът бил прегледан в болница „Канев“ и след оказване на медицинска помощ заради получените рани по главата се прибрал у дома си. В неделя обаче му прилошало и отново се върнал в болницата, където е настанен в неврохирургия без опасност за живота.
Вчера полицията започна разпити на биячите, за да установи причината за побоя.