58 нови случая на коронавирус у нас за последното денонощие. От тях 22-ма души са настанени в болници. Активните области са 7, а общо регистрираните случаи в България са 1348.

Това каза ген. Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб. Излекувани са 206 души – 15,3% от всички заразени. Починали са 56 души.

В Плевен има най-много нови случаи – 23. 17 са контактни на работещи в завод "Мизия". Шест души там са настанени в две болници.

В София новите случаи са 19. В „Пирогов“ са петима души, във ВМА са двама, а амбулаторните са 12.

В Кюстендил са регистрирани осем нови случая, във Велико Търново – четири, в Пловдив – два, в Сливен и Пазарджик – по един.

Има седем нови случая на заразени деца. Пет момчета в Плевен на 6, 8 и 15 години. Едно момиче на една годинка в Пловдив и едно момиче на 14 години. Те не са в болница.

147 са вече случаите при медицинския персонал. Има девет нови заразени медици. Седем в „Пирогов“ – един лекар, пет медицински сестри и един санитар от различни клиники. Във ВМА има заразена медицинска сестра. В болница „Св. Иван Рилски“ има един случай.

301 души са настанени в болници, от тях 41 са в интензивни отделения.