„Изумителна“ новина в шизофреничния стил „Бомба“, „Извънредно“, „Само при нас“ се разнесе мълниеносно в неделните следобедни часове. Уж уважавани сайтове плюс една медия, титулуваща се като „агенция“, написаха с лицемерен трагизъм за кончината на футболиста от „Дунав“ Тодор Иванов. Става въпрос за човека, който вкара през 1975 година исторически гол във вратата на „Рома“.
Всичко би било наред, ако бате Тошо не бе починал през юли... миналата година! Само че въпросните медии го „погребаха“ на 24 април 2020-а. Отново! Как загубил живота си в този ден след тежко заболяване и как Русе скърби за кончината му.
Какво всъщност се е случило, че тези медии поднасят странна, и то нелицеприятна новина?
Случило се е, според проверка на „Утро“, че фенът на „Дунав“ Васко Тодоров постнал в социалните мрежи текст в цикъла „Футболът, който ни липсва“ спомен за Тодор Иванов. И някакъв чевръст репортер от онези винаги „точни“ издания, гледал-недогледал, спал недоспал, решил, че в дните, когато няма какво толкова да се цитира, да извади носната кърпичка със светкавично преписване. Той преписал, негови колеги го преписали презглава и резултатът е ясен.
Такива заемки се превърнаха отдавна в нещо като „Добър ден“ за българската журналистика. И обикновено се казва - карай да върви! Само че случаят е прекалено особен, за да не предизвика най-малкото гняв.
Прочие, бог до го прости бате Тошо Иванов и мир на праха му!