„Призоваваме всички виновни отборът да стигне до такова положение да се покажат и да излязат с някаква гледна точка. Феновете не желаят да са в неведение. Искаме да припомним и на новия кмет на Русе - господин Пенчо Милков, че е редно, когато каже нещо, да се постарае да се случи. Нека проблемите да се назоват с истинските им имена и да се решат. Омръзна ни в последните 2 години постоянно да сме на тръни и да не знаем ще има ли отбор, или не. Огромен срам за града!“.
Така пишат в декларация феновете от клуб „Дунав завинаги“ по повод оставената без разглеждане точка общинските съветници да гласуват 200 000 лева по договор за реклама в полза на футболния клуб. Явно спортът е последна грижа на общината в тези сложни времена, но привържениците на отбора са прави, че искат да знаят има ли някаква светлина в тунела и кой ще намери смелост да поеме отговорност. Да се тупка безкрайно топката, не е решение, защото зад този клуб стоят живи хора -  футболисти, треньори, служители. А те, както е известно, са с последна заплата за януари.
„Спасението е в светкавична оставка на хората, вписани като членове на акционерното дружество ПФК „Дунав“ АД, а на тяхно място да дойдат мъже, готови да помагат реално. Такива хора не липсват. Другото е пълен разпад“, коментира пред „Утро“ председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
В същото време достоверен източник съобщи за „Утро“, че президентът на клуба д-р Симеон Симеонов обявил в тесен кръг преди десетина дни, че е готов да даде отбора на всеки, който желае да инвестира. Такава заявка имаше и преди месеци. Офертата му била като предишната - прехвърляне на клуба в нови ръце срещу символичния 1 лев! Той изразил още готовност в качеството си на концесионер да предостави безвъзмездно базата в „Здравец“. Единственото му изискване било евентуалният бъдещ стопанин да се ангажира с покриване на сметките за ток и вода.
Ако това е така, логичната стъпка е да чакаме официално изявление на д-р Симеонов в потвърждение или отрицание на тази новина.