Сериозните задръствания по „Липник“ ще продължат и в следващите седмици поради продължаващия ремонт на булеварда. Вчера беше фрезован асфалтът в участъка от Кръговото до светофарите на „Ялта“. Създадена е нова организация на движението, която затруднява преминаването на автомобилите в този район в комбинация с ремонта. 
С фрезоването на пътната настилка има готовност за полагане на първи слой асфалт. Това обаче ще се случи най-рано след седмица, тъй като от понеделник започва разкопаването, премахването и подмяната на бордюрите от страната на тротоара. До момента са подменени бордюрите от страна на разделителната тревна ивица. В момента автомобилите са насочени в лявата лента и е затруднено престрояването и завиването към „Кауфланд“.
Отделно ще бъде премахната възможността за пресичане от пешеходци на съществуващата досега пешеходна пътека между „Ялта“ и бензиностанцията, подстъпът за преминаване ще бъде разрушен и изцяло ще бъдат поставени мантинели от Кръговото до „Ялта“. По този начин единственото място за пресичане ще остане светофарът на „Ялта“, обясниха от фирмата-изпълнител на обекта.
Съветът е да се търсят алтернативни маршрути в следващите две седмици, тъй като се очакват задръствания и сериозни затруднения при преминаване.