Пиян мъж от Разград два пъти опитал да мине пеша по Дунав мост, за да отиде в Белгия, но накрая стигна само до ареста в Русе.
35-годишният разградчанин се явил на граничния пункт в нетрезво състояние на 17 април и казал на униформените, че отива в Белгия. Тъй като страната е в извънредно положение, това може да стане само с разрешение от консулството на Белгия в София. Тъй като той нямал такъв документ и бил видимо пиян, не е допуснат да мине оттатък Дунав и е пратен да си ходи в Разград по живо, по здраво.
 В събота същият мъж, отново пиян, се изхитрил и минал по жп линията на Дунав мост. Успял да стигне до Гюргево, като заобиколил граничната проверка, но е заловен и върнат в Русе, където пренощувал в ареста. При разпита мъжът посочил, че много искал да отиде в Белгия, за да види как живеят хората там. 
Тъй като и двата му опита пеша да стигне до Белгия се случвали след солидна почерпка, прокуратурата е отказала да образува дело срещу разградчанина и след като му бил връчен акт за неизпълнение на полицейско разпореждане, той бил освободен.