21-годишен е хванат за втори път да кара дрогиран, задържан е за 72 часа и рискува присъда между 1 и 5 години лишаване от свобода и глоба от 500 до 1500 лева. Засечката е станала на бул.“Липник“ призори в сряда, малко преди 5.30 часа. Полицаи спрели „Фолскваген Голф“, шофиран от младежа. Униформените се усъмнили в трезвеността на водача и го тествали за алкохол. Пробата била отрицателна, но положителен отговор за поведението му дал тестът за наркотици, който отчел амфетамин.
Това е само едно от огромния брой доказателства, че дрогираните зад волана стават все повече, а това означава само едно - все повече ще стават и трагедиите като тази с журналиста Милен Цветков.
Започналата активна кампания на полицията по залавяне на дилъри и употребяващи наркотици засече трима тийнейджъри, между които и непълнолетен, с различни количества марихуана. Друг младеж пък е хванат да шофира за втори път под въздействието на амфетамин.
В хода на акцията срещу разпространението на наркотици униформените са засекли до блок на ул.“Борисова“ 19-годишен със свита саска. Пластмасова кутия с 6 топчета наркотрева пък е открита в 17-годишен до кръстовището на бул.“Фердинанд“ с ул.“Войводова“. Третият случай е разкрит на паркинг пред хипермаркет в кв.“Дружба“ - 21-годишен, който носил в себе си 4 топчета марихуана. По случаите са образувани дела.