Музиката бележи живота на Петя Георгиева още от дете, а красавицата не спира да развива природната си дарба. А че има страхотен талант, го доказва участието й в шоуто „Гласът на България“. Младата певица продължи във вокалните двубои, които се излъчват в неделя, а всеки, който иска да чуе ангелския й глас, може да я гледа тази неделя от 20 часа по БТВ.
Въпреки че е само на 18 години, Петя е израснала по музикалните сцени, участвала е в редица международни и национални фестивали и конкурси и може да се похвали със завиден опит. Тя работи здраво, за да сбъдне мечтите си. Именно мечтите са това, което я вдъхновява да се занимава с музика.
Искам да създам музикална кариера и името ми да бъде запомнено, да бъде сред българските разпознаваеми артисти
казва чаровната блондинка, която пее от малка. Макар никой в семейството й да не се е занимавал с музкика, Петя е категорична, че тази любов е била винаги в нея.
„Спомням си как в детската градина госпожата събираше децата в кръг и ме караше да пея детски песни. После в трети клас в училище „Васил Априлов“, където учих до пети клас включително, един ден дойде вокалната педагожка на хор „Дунавски вълни“ Весела Тодорова, която ни прослуша и остана очарована от мен. Наближаваше рожденият ми ден, който е на 4 ноември, и родителите ми Радослава и Георги Георгиеви решиха да ме изненадат и ме записаха в хора. Те поставиха моето начало. С хора обикаляхме по фестивали и печелихме награди, но аз исках да се развивам индивидуално и не исках да деля сцената с никого“, разказва Петя.
Тогава на брат й Тонислав, който сега е на 13 години, му предстои да стане първокласник. От Училището по изкуствата отиват в детската му градина да търсят ученици за класа по цигулка. Детето започва да моли родителите си да го запишат, за да се научи да свири на цигулка. В крайна сметка те отстъпват и го записват, но това пък ядосва Петя, защото и тя иска да учи там и да се развивам. Но за нейно съжаление класът по поп и джаз пеене започва от осми клас и за да е все пак в желаното училище, тя две години уча ударни инструменти в класа на Вили Икономов и паралелно с това посещава уроци във вокалната му школа. Започва и да се явява на конкурси в страната и извън нея. Когато става осми клас, Петя сбъдва мечтата си и се записва в класа по поп и джаз пеене.
 Неотлъчно до нея винаги са били родителите й, които я подкрепят да постига мечтите си
и да се развива. Те имат заведение, в което допреди извънредното положение Петя пее всеки петък и помага на семейния бизнес. 
„Отгледана съм в едно страхотно семейство, родителите ми са ме възпитали много добре, за което им благодаря. От малка са ме подкрепяли и продължават да го правят. Имало е пъти, в които не са имали възможност да ме пратят на някой конкурс, но са намирали начин, а пример за това е участието ми в международен конкурс в Санкт Петербург. Те повярваха в мен, дадоха ми криле и спечелих Гран При в категорията си“, споделя певицата с ангелски глас. По-малкият брат на Петя е поел по нейните стъпки, свири на цигулка и има две световни купи и доста други награди. 
В осми клас идва и първото участие на талантливата певица в телевизионен формат. Петя се записва в конкурса на „Шоуто на Слави“ за избор на представител на детската Евровизия. Там стига до полуфинал и се класира на 13-о място.
По това време преживява и сериозна криза. Заради сблъсък на интереси с вокалния й педагог
Петя трябва да избира - да се премести в друга паралелка или да напусне училището
Тогава тя кандидатства и я приемат в класа по актьорско майсторство. Така остава в Музикалното училището, където вече е създала приятелства, и сменя вокалния си педагог. 
„Започнах да пътувам всяка седмица до Търговище, за да ходя на уроци и да се уча при Десислава Станкова. Тя доразви моя талант, помогна ми и ми показа как да го използвам. Продължавах да ходя на конкурси, като междувременно беше обявен кастингът за „X фактор“, а тя ме подготви. Благодарение на нея, на родителите ми и на мен самата, успях и стигнах до лайв концертите, но в група „Treasures“, защото бях все още на 15 години“, споделя момичето с ангелски глас. 
След участието си в предаването Петя продължава да посещава уроците на вокалния педагог в Търговище, но се увеличават и ангажиментите й и пътуванията и разстоянията стават непосилни за младото момиче и родителите й. Налага се да спре уроците, но и до сега отношенията й с Деси са прекрасни. Петя е изключително признателна на всички педагози, през чиито ръце е минала през годините, защото всеки й е дал по нещо от себе си.
Талантливата русенка изпълнява песни от всеки жанр, но на сърцето й най-вече е поп музиката.
За нея всяка музика, която носи послание и умее да провокира емоции, е качествена и стойностна. 
„Музиката ми помага да изразя себе си по различен начин. Тя ми помага да имам по-различен, цветен и щур живот. Музиката обединява, сплотява. Музиката е любов, създава нови приятелства и преживявания“, казва певицата, която тази година завършва средното си образование. Тя е категорична, че преди всичко, за да се научиш да пееш, трябва да можеш да пееш и да имаш талант, който да развиваш. 
„Няма нищо трудно и невъзможно, важното е да пееш с любов и музиката ти да докосва хората. Да бъдеш истински, да изглеждаш добре и да пееш това, което ти харесва“, казва Петя. Тя смята, че за да може един певец да се развие и музиката му да достигне до повече хора, най-важното е да бъде себе си. 
Разбира се, нужна е и провокация, но всеки има право да избере каква да бъде тя! Аудиторията се създава с времето, казва чаровната блондинка. 
Когато видиш Петя за първи път, ще ти направи силно впечатление усмивката, която е неизменно на лицето й. След ослепителната усмивка идва ред на ангелския глас, но зрителите на музикалното шоу „Гласът на България“ ще запомнят русокосата красавица, освен с усмивка и безспорен талант, и
с нестандартното посрещане на пълнолетието й на сцената на предаването
Петя, която решава да участва в шоуто, защото е жадна за нови преживявания, а и се чувства готова и пораснала, получи най-желаният подарък за 18-ия си рожден ден.
„Преживанията в шоуто са невероятни, емоцията е голяма, а моята беше несравнима. Моят кастинг беше именно на 18-ия ми рожден ден. Спечелих овациите на цялото жури, всички ментори се обърнаха и ме искаха. Изборът беше лесен, защото знаех, че искам да бъда в отбора на Камелия. Тогава на сцената се появи и семейството ми с торта. След успешното ми представяне треньорите и публиката ме поздравиха с общо изпълнение на Happy birthday“, споделя с вълнение Петя. В предаването тя е срещнала невероятни таланти, всеки от тях с различна история. Създала е нови приятелства и преживявания, а за музикантите и екипа, с който работят, е категорична, че са страхотни.
Освен, че е талантлива певица, Петя е и модел, а в началото на месеца известната русенска стилистка
Диана Петкова влезе в световния Топ 3 в конкурса на Wella и в категорията Style master с визия, създадена специално за чаровната блондинка
„Щастлива съм, че моята фризьорка Диди ми гласува доверие и че не я разочаровах. За мен това означава много, защото трети в света е огромно постижение и повод за гордост“, казва Петя. А за предложението да е модел на известната русенска стилистка разказва, че е дошло след участие в нейно ревю, в което певицата е трябвало да бъде красиво елфче, а Диана е останала очарована. 
„Миналата година, когато излезе първата ми песен - „Без вина“, Диди се влюби в нея и веднага в съзнанието й е дошъл образът, който трябва да направи за конкурса. Държеше аз да бъда нейният модел и муза. Дори в момента телефонът й звъни с моята песен“, обяснява Петя. Тя вече има готова и втора песен, на която предстои да снима клип. 
Що се отнася до ангажиментите в модната сфера, талантливата певица споделя, че
винаги е обичала камерата, но никога не й е било фикс идея да бъде модел
„Като певица от мен се изисква да полагам доста грижи за себе си и да изглеждам добре, защото постоянно се срещам с нови хора и създавам контакти. Покрай различни мероприятия съм получава предложения да се снимам, да участвам в ревюта и, общо взето, чрез създаване на контакти се насочих към тази сфера. А коя дама не обича да се снима, да позира и да влиза в различни образи“, споделя Петя. 
В свободното си време чаровната блондинка обича да слуша музка, да пее и танцува. Спортува доста и така поддържа перфектната си форма. От началото на тази година покрай брат си пък се запалва по кикбокс и започва усилени трнировки. Красивата русенка не спира да преследва мечтите си, за да добави името си до звездните музикални артисти, да бъде част българската музика и да допринася за нейното развитие.