Ремонтираният булeвард „Тутракан“ е превърнат в денонощна писта на фучащи с бясна скорост автомобили. Дали това се дължи на изначално грешната идея за неговата рехабилитация, е спорен въпрос, но е факт, че няма мантинели, няма пешеходни пътеки, няма охранителни камери. А моята ограда почти всеки месец е връхлитана от коли, движещи се с несъобразена скорост, като последният случай е от неделя следобед. Това се оплака пред „Утро“ Йордан Ангелов с надеждата компетентните институции и местна власт да вземат мерки за обезопасяване на натоварения булевард.
Неговият имот се намира на завой точно срещу „Пристанищен комплекс“. Казва, че покрай ремонта на участъка височината на пътя се е покачила осезаемо с няколко метра и дворът му изведнъж се оказал като в дупка. Заради трафика и заради непрекъснатите набези от преобладаващото в района ромско население му се наложило да се прости с първоначалната си ниска ограда и да изгради по-солидно съоръжение - 10-метрова стена, която му струвала хиляди. На новата ограда поставил светлоотразителни триъгълници, за да предупреждава шофьорите за приближаващия завой. Част от знаците обаче вече са изпочупени след няколкото удара на коли в оградата, а други са откраднати. 
„В неделя около 14 часа, когато стана последната катастрофа, колата беше на кантар да падне в градината ми. Чу се силен гръм и се вдигна облак прах. Нямаше дори спирачен път, а блъсналият се сеат се беше завъртял в обратна посока. На такива тътени ставаме свидетели всеки път. Случвало се е и вътре в градината ми да падат коли. В тези случаи оградата ми всъщност предпазва шофьорите от по-голяма беля и ако я нямаше, съм сигурен, че досега щеше да има поне няколко смъртни случая“, казва Ангелов.
Той неведнъж е сигнализирал за опасностите, които крие участъкът, но винаги получавал еднотипни отговори - ремонтът на „Тутракан“ е извършен по проект и допълнителни работи по него са възможни, след като изтекат необходимите срокове. Въпросът е наистина ли дотогава Йордан Ангелов ще продължава да брои катастрофите и да плаща по 200-300 лева за ремонт след всеки удар на автомобил в оградата му.