29-годишен младеж, който е задържан в края на януари заради поредна ексцесия в бурната връзка с любимата му, поиска да бъде освободен, тъй като в ареста може да се зарази с коронавирус. Отделно, дори и да не пострада физически, имало риск за психическото му здраве покрай продължителното задържане. 
Младият мъж с 4 присъди зад гърба си бе задържан, след като на 24 януари разби вратата на апартамент, където неговата любима била в компанията на свои приятели, издърпа я и я набута в кола. За отвличането, в което е обвинен, го грози тежка присъда - от 3 до 10 години затвор. Неговият прочит на случилото се бе доста по-прозаичен, като посочи, че двамата от 5 години се събират и разделят с караници, а въпросната вечер искал просто да я закара до тях.
През годините той е съден за хулиганство, стрелба с пушка по училище, кражба, опит за кражба, а последно през 2016 година - за домашно насилие, когато отново жертва била жената до него.
Съдът прецени, че на този етап няма причина 29-годишният насилник да бъде освободен, като дори му наложи двумесечна забрана да обжалва ареста си, но мярката може да се обжалва.